VAD HÄNDER I VÄRLDEN

Har suttit vaken ett väldigt långt tag nu och har bara tänkt på hur vår värld är just nu.
Jag menar med alla flyktingar, historier om mobbning som har hänt som ligger ute på Facebook, hur det sker ett mord hit och dit, och saker och ting som sker bakom stängda dörren inom psykiatrin som oftast inte står något om i tidningen. Alltså allt det där tycker jag är viktigt och det är som att hela vår värld är kaos och det är för t.ex mej väldigt stressigt att bara tänka på de, liksom vad är det som går fel.

Flyktingarna flyr pga av krig okej, dom flyr till olika länder och lämnar allt men vad händer med deras land? Ska det bli taget av några utan hjärtan? Nej det ska det inte för deras land är som vilket annat land som helst, det ligger också på kartan och det betyder också något! 

Eller på Facebook där alla som har varit hjälten skriver ut vad som hände osv, det är bra, det kanske lär andra vad man kan och ska göra om man ser något sånt men jag har sätt det för mycket att jag liksom tänker är det vardagsmat? Minst 1 gång om dagen ser jag och det är inte gamla historier och ändå så fortsätter det rulla in nya. Förstår inte varför det fortsätter att mobbas, ja även om mobbaren är osäker och bara vill trycka ner andra så är det väll bättre att söka hjälp men nej såklart inte för att det är något för stort för mobbaren, mobbaren kan inte visa sej svag. 

Jag åker till Libanon 1 gång om året eller vart andra år så jag har lite koll vad som händer där. Och det som händer just nu är att det har i ca 2 dagar vart skjutningar och några har dött, och det där händer ofta, det där är INGET som skrämmer Libanon för att dom är vana med det som om det igen vore vardagsmat. Ska det vara så? Eller att soporna ligger på rad jag vet inte hur många km eller mil, eller att pga av soporna har det samlats en massa ormar som kan skada, ingen vågar gå i närheten för att städa upp mer. Men varför? Jo för att dom med "lägre" jobb inte får tillräckligt med lön, dom som städar gatorna osv är ute i den starka solen i flera flera timmar men ändå får dom en låg lön gemfört med dom "högre" jobben.

Eller kanske inom psykiatrin, där sexuella övergrepp förekommer, inte på alla ställen händer det men det finns ju några. Både dom som jobbar och patienter, varför de? Det är väll ett ställe där man får hjälp och skall känna sej trygg? 
Eller att som jag har pratat om, bältning, varför fortsätter det hända utan att något görs åt de? Jag vet inte vad jag själv ens kan göra även om jag har varit med om det. Jag känner mej hjälplös för  jag vet inte vad jag ska göra och det är inte kul att känna så. 

Det finns massa annat viktigt som måste tas upp också men tillsammans måste vi göra det. 
Vår värld rasar samman utan att vi gör något åt det och vi kommer inte kunna ångra det senare. Allmänt | | Kommentera |
Upp