Mobbning irl och nätmobbning. Varför?

Jag har aldrig förstått grejen med nätmobbning eller mobbning irl.

Mobbning irl
Hur tänker en mobbare när han/hon/dom mobbar andra?
Mobbare kanske tycker det är kul att mobba andra men hur tänker dom när dom bara sitter själva och tänker på vad dom håller på med, hur dom kan förstöra andras liv och allt. Om jag skulle vart en mobbare så skulle jag inte tycka det skulle vart kul men håller man på med nått så är det inte lätt att sluta bara men dom som vill kan ju, jag skulle hela tiden tänka på varför jag håller på så och förstör andras liv.
Alla människor ser ut som människor och är människor, även om det finns dom som är handikappade, dvärgar eller bara som andra, helt "normala", ändå är vi människor och alla är lika värda och ska behandlas lika! Mobbare ska inte finnas, mobbning borde sluta, mobbning är inget kul för någon även mobbarna.  Tänk vad som kan hända om mobbningen kan gå för långt, tänk om personen går och tar livet av sej pga mobbningen, vad skulle folk tycka om personen som mobbare? Ingen skulle bry sej sen ifall man försöker sluta mobba och bli en bättre människa, det skulle ju inte vart så lätt att få vänner och man kanske själv blir mobbad.

Nätmobbning
Det är enklare att nätmobba, att sitta bakom en skärm och skriva skit, eller om man är anonym då vågar man skriva värre saker, eller? Det är bara idiotiskt och pinsamt att sitta bakom en dataskärm och hålla på.
Det kan gå lika långt med nätmobbning som att mobba irl, det är lika jobbigt för personen att läsa taskiga saker om sej själv som att få höra saker.
Tänk att få höra och läsas taskiga skit om sej själv varenda dag, hur skulle det kännas att få göra det hela tiden? 

Vill bara att innan man ska slänga ut nått taskigt så ska man tänka på vad man ska säga, istället för att förstöra någons dag så kan man göra den bättre och lysa upp den.
Mobbningen måste sluta.


Allmänt | |
Upp